A kompresszor olajok védik az autó klímáját

Kompresszor olajok

Amíg hideg időben az akkumulátornak kell kiválóan teljesítenie, addig a kánikulában a klímának jut ez a lényeges szerep. A kompresszor olajok oxidációs stabilitásuknak hála, ritkán van szükség cserére.

Hogyha megfelelően vigyázunk ezek minőségére, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a klíma kiválóan fog teljesíteni. Egy hosszú út során nagyon kellemetlen a forró autóban utazni. Ezen nem enyhít a letekert ablak sem, mert a menetszél monoton zúgása egyáltalán nem teszi kellemesebbé az utat. Remek kopásgátlással rendelkeznek a kompresszor olajok, ezért az alkatrészek nem használódnak el olyan hamar. Nem lesz szükség javításra, hogyha megfelelő minőségű folyadékot használunk a kompresszorhoz.

Amennyiben szeretnénk, hogy az autó kényelmi szempontból is a toppon legyen, akkor a nyári időszak előtt ellenőrizzük, hogy minden rendben van vele! A meleg időszakban a légkondicionáló jobban meg van erőltetve és a kompresszor olajok alkalmazása nem elhanyagolható ebben az esetben sem, mert ha elromlik, akkor a hiányát nem fogja helyettesíteni a lehúzott ablak.