harcsázó orsó

Megkönnyíti és örömet okoz a horgászatban a harcsázó orsó

A speciális horgászati felszerelések feltalálása, a hatékonyság és a kényelem egészen más szintjére emelte a halászatot. A harcsázó orsó fontos elem, ami a zsinór tárolásáért és a halak kifogásáért felelős. A megfelelő termék biztosítja, hogy a felszerelés kiegyensúlyozott és megbízható legyen. A harcsázó orsók nagy távolságokra alkalmasak. A tapasztalt horgászok jól tudják, hogy a halfogásnak számos módja van. Az egyik legdinamikusabb és legérdekesebb a pergetés.

Ezt a fajta halászatot a nagy, akár több száz kg súlyú halakra alkalmazzák, amik nagy édesvizekben vagy a tengerben találhatóak. Motorcsónakot, speciális botokat és felszerelést igényel. A pergetéshez a legjobb olyan orsót választani, ami segít könnyen kihúzni még egy nagy tengeri ragadozót is, mert ezek gyakran erős rántásokkal tépik a felszerelést. A harcsázó orsóval való horgászat biztosítja a felszerelés biztonságát és még a legnagyobb halak sem lesznek képesek leszakadni a horogról. A visszatekerés során sincs mozgás, mert a zsinórfogó forog, míg az orsó mozdulatlan marad.

A szuper leletekhez jó fémdetektor kell

A legtöbb kincsvadász a forró évszakban a mezőkről a hűvösebb és kellemesebb helyekre, például a tenger- és folyópartokra költözik. A nyaraló tömegben elég gyakran látni több embert, akinek a kezében fémdetektor van és figyelmesen pásztázzák a homokot és a parti zónát. Egyeseknek a tengerpart csak pihenőhely, másoknak pedig hobbi helyszín és az értékes leletek kimeríthetetlen forrása, hiszen a turisták gyakran elveszítik a holmijukat és a szezon során a strandokon rengeteg mindenféle tárgy, köztük ékszerek is felhalmozódnak.

Mielőtt azonban strandkutatásba kezdenénk, fel kell mérni az esélyeinket, mert a tapasztalt keresők tudják, hogy a strandok meglehetősen lefedett területekhez tartoznak, ahol a kincskeresők között igen nagy a verseny. Ha egy egyszerű, átlagos tulajdonságokkal rendelkező fémdetektort használunk, akkor valószínű, hogy a kincs csak kupak és egyéb szemét lesz. A strandon való hatékony kereséshez kiváló, megkülönböztető képességgel és érzékenységgel rendelkező fémdetektor szükséges.