Milyen nyílászáró árakkal találkozik a vásárló a piacon?

Nyílászáró árak

Ha ablak vásárlásra készülünk, akkor érdemes minél alaposabban felmérni a piacon lévő árakat. A minőségi nyílászáró árak cégenként eltérőek, így széles körben érdemes körbenézni. Budapesten főleg nagy a választék ezen a területen. A többi vidéki városban is számos nagy ablak és ajtó márka kereskedés található, melyek kifejezetten drágák.
A lakásfelújítások, főként a panel program során került sor a legnagyobb ajtó és ablak cserére az országban. A panel lakások felújítása már lassan a végéhez közeledik, így minden ilyen épület egyre energiatakarékosabb lesz, hiszen az új ablakok már jobban szigetelnek, így kisebb hőmennyiség távozik a szabadba, megszüntetve a hő szennyezést is.
A nyílászárók vásárlásakor a forgalmazók fel fognak ajánlani rengeteg márkát, amelyek közül azonban nem mindig az ár tekintetében kell dönteni. Meg kell nézni azt, hogy abban valóban hőszigetelő üveg van-e. A jobb minőség mindig drágább.
A forgalmazó cégek többsége úgy épít be ablakot, hogy az már nagy bontási munkálattal nem jár. Csak kisebb kőműves munkát kell elvégezniük a beépítőknek.
A vásárláskor legyünk körültekintőek abban a tekintetben, hogy a megrendelt ablak vagy ajtó rendelkezzen a megfelelő környezetvédelmi jogosítványokkal, melyek igazolják annak hőszigetelő képességét is.