Mit érdemes tudni az ásványi kövekről?

Ásványi kövek

A minden szempontból élvezetes vízipipázáshoz elengedhetetlen, hogy beszerzésre kerüljenek a szükséges tartozékok, ellenkező esetben a kikapcsolódást nyújtó tevékenység könnyen kudarcba fullad. Az eszközben használatos ásványi kövek legelső változatai csupán néhány évvel ezelőtt készültek el, azóta viszont hatalmas változáson mentek keresztül és manapság már elképesztően széles választékban kaphatóak a boltokban.

Az ásványi kövek érdekessége, hogy a létrejöttük tulajdonképpen a szükség volt, hiszen a dohányzás népszerűtlensége ahhoz vezetett, hogy egyre többen választottak alternatív megoldásokat. Voltak, akik az elektromos cigaretta mellett tették le a voksukat, míg mások tetszését a vízipipázás nyerte el. Az ásványi kövek lényegében hordozó anyagként szerepelnek a pipázásra alkalmas eszközben. Az alkalmazásukhoz már az elejétől fogva kerámia edényeket használtak, mert ezek képesek leginkább arra, hogy a megfelelő mennyiségű hőt eltárolják. Az ásványi kövek csak abban az esetben tudnak intenzív ízt biztosítani a vízipipázáshoz, ha sikerül elérniük a megfelelő hőmérsékletet. Ebből az okból kifolyólag, érdemes használni hőtartó sapkát, de az úgynevezett szélfogó alkalmazása is remek megoldás.

Az ásványi köveknek rengeteg pozitívuma létezik a dohánnyal szemben, hiszen nem tartalmaznak az egészségre káros hatóanyagokat, például nikotint vagy kátrányt. Mivel nincs szükség a dohány elégetésére, ezért nem keletkezik füst, csupán pára képződésével kell számolni. Az ásványi köveket többször is fel lehet használni, így nem igényel túl nagy kiadást az alkalmazásuk, ami a dohányról nem mondható el.