Szép és praktikus a szőnyeg

Szőnyeg

Manapság egyre több ember dönt úgy, hogy nem vásárol a lakásába szőnyeget és a padlót csupaszon hagyja. Pedig a szőnyeg, azon kívül, hogy melegíti lábainkat és puhaságával hívogatóvá teszi a szobát, sok más hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. Az egyik ilyen tulajdonsága, hogy míg a fedetlen padlón napok alatt megjelennek a porcicák és emiatt szinte naponta takarítani kell, addig a szőnyeg magába rejti, megköti a finom port, tisztábbá téve ezzel az életterünket.

Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy bármennyire is tisztábbnak tűnik így a szoba, időnkét a szőnyeget is takarítani kell, főleg ha kisgyermek vagy háziállat is él a háztartásban. a másik hasznos tulajdonság, hogy az egész padlót beborító kárpit nagyobbnak mutatja a szobát, a kisebb szőnyegek pedig kiválóan tagolják a teret.

Mindenképpen megfontolandó tehát a szőnyeg beszerzése. Akár praktikus, akár dekorációs célból, a padlón megjelenő szín, minta csodásan feldobhatja a szobát és lábaink sem dideregnek majd, a szőnyegnek köszönhetően.