Vicces versek

Vicces versek a nehéz élethelyzetekben

Az élet rengeteg meglepetést tartogat, ezt tapasztalhatjuk nap mint nap. Egyik kellemes, a másik már kevésbé, és olykor bizony nehéz a pozitív szemléletet vagy legalábbis a higgadtságot megőrizni. Meg kell legyen azonban az emberben a képesség arra, hogy a kezelni tudja a nehéz helyzeteket is, másképpen a saját életét nehezíti meg. Humor sokat segíthet abban, hogy könnyebben átjussunk a nehéz periódusokon és ne viseljenek meg még a kisebb megpróbáltatások is.

Nevessünk – vicces versek

Nem azt jelenti ez, hogy poént faragunk abból is, ami teljesen komoly dolog, csak azt, megtartunk magunknak kis ajtócskát, amin kilépve az életünk legnehezebb helyzeteiben is fellélegezhetünk és akár el is nevethetjük magunkat. Jó, ha az ember megérti azt, hogy egy szorult vagy teljesen kilátástalan helyzet nem akkor lesz megoldható, ha teljesen rágörcsöl, hanem akkor, ha tiszta és nyugodt fejjel és szívvel tudja mind elfogadni, mind a megoldást keresni. Ilyen módon nem csak a megküzdés válik könnyebbé, hanem kevesebb fájó vagy legalábbis érzékeny tüske marad utána. Éppen emiatt születtek meg például azok a vicces versek is, amelyek olyan helyzeteket figuráznak ki, vagy nagyítanak fel, amelyek amúgy egyáltalán nem poénosak, de éppen a fent leírtak miatt nem csak megmosolyogtató, hanem akár még hasznos is lehet ezeknek az olvasása. Igen, tény, hogy vannak az ember életében olyan pillanatok, amikor sehogyan nem sikerül meglátnia a helyzet komikumát és lehet, hogy éppen nincs is, de talán még ilyenkor is egy kis felengedést, szemléletmód váltást eredményezhet, ha elolvasunk egy olyan verset, amely egy hasonló szituációt figuráz ki, és tisztább fejjel tudjuk a továbbiakban kezelni a történteket.

Ne mellőzzük hát az irodalomnak ezt a részét se, éljünk a vicces versek által nyújtott könnyedséggel akkor, amikor lehet, hiszen csak rajtunk múlik, hogy hagyjuk magunkat a nem mindig kedvező körülmények által befolyásolni és ide-oda rángatni, vagy mi vesszük a kezünkbe az életünk irányítást és megtanulunk pozitívan tekinteni mindenre.