A XI kerület fogászata a tudatos megelőzésre szólít fel

A XI kerület fogászata a tudatos megelőzésre szólít fel

XI kerület fogászat
XI kerület fogászat

A gyermekeknek már egészen kiskorban megtanítják az alapos fogmosás szükségességét. Így felnőttkorukban nem kell azzal szembesülniük, hogy gyöngyöcske szerveikre nem figyeltek oda megfelelően, és egyre kevesebbel büszkélkedhetnek. A budapesti lakosoknak talán rögtön beugrik, hogy melyik szakképzett rendelőről van is szó, ha csak annyit hallanak, hogy XI kerület fogászat, hiszen ez a Bikás park közelében elhelyezkedő Etele Dental. Tudni kell, hogy az Etele csapata több munkatársból áll, és teljes körű szolgáltatást képesek nyújtani pácienseiknek.

Mindez azt jelenti, hogy bármilyen probléma is tör felszínre, amely a szájsebészet, az esztétikai fogászat, a fogpótlás vagy a fogszabályozással kapcsolatos, ők habozás nélkül nekiállnak helyrehozni a gondot. Továbbá, aki újbudai, esetleg mindenképp Újbuda környékén szeretne fogorvosi szolgáltatást igénybe venni, az körülnézhet az interneten is. Több, mint valószínű, hogyha az illető azt pötyögi be a böngészőbe, hogy XI kerület fogászat, akkor az Etele Dentalra fog rátalálni.

A szakképzett fogorvosi csapat szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy csakis úgy őrizheti meg fogainak épségét, ha beiktatja a mindennapjaiba a precíz ápolást. A XI kerület fogászat közössége a megelőzésre fekteti a hangsúlyt. Fogat mosni minimum kétszer kell, azonban ha lehet, akkor minden étkezés után is javasolt. A szájvíz és a fogselyem is rendkívül hasznos az ápolásban. Az egyik legalapvetőbb szabály az, hogy lefekvés előtt semmiképp ne legyen elmulasztva a fogmosás.

Továbbá az is fontos, hogy a súrolás ne legyen erőteljes, hiszen megsértheti a zománcot. A XI kerületi fogászat azt javasolja, hogy a fogkeféket minimum három havonta cseréljék le, illetve hogy a félévenként szükséges rutinvizsgálatot is iktassák be életükbe. Így időben észlelhető minden probléma, amely hamar helyrehozható. A fogorvosok fontosnak tartják azt is, hogy mosáskor a nyelv is le legyen tisztítva, hiszen itt is rengeteg lepedék és baktérium telepszik meg, amiktől ajánlott megszabadulni.