Ami hozzátartozik a mobiltelefonok világához – vicces smsek

Vicces smsek

Nem is olyan rég, két-három évtizeddel ezelőtt még természetes volt, hogy mindenki fülkés, vagy otthoni vezetékes telefonon keresztül intézi az ügyes-bajos dolgait és tartja a kapcsolatot szeretteivel. A mobiltelefonok azonban hatalmas gyorsasággal hódították meg egyre több ember szívét.

Vicces smsek az okostelefonok által nyújtott lehetőségek

Eleinte kimerült abban a varázsa, hogy most már lehet az utcáról vagy bárhonnan telefonálni, ahol van térerő, de ahogy telt az idő, egyre több funkcióval lett ellátva, olyannyira, hogy még az internet által nyújtott lehetőségek is könnyen elérhetővé váltak a mobiltelefon segítségével. A különböző alkalmazásoknak köszönhetően a mindennapok legkülönbözőbb helyzeteiben hasznos eszköz lett. Ma már annyira hozzánk van nőve, hogy folyamatosan a kezünk ügyében tartjuk. Ma már egyre gyakrabban lehet hallani arról, hogy milyen veszélyeket rejteget magában ez, hiszen előfordul, hogy a személyes kapcsolatok rovására megy a túlzott telefon-használat, illetve az, hogy folyamatosan „online” akarunk lenni. Természetesen csak az egyes embereken múlik az, hogy helyesen élnek az okostelefonok által nyújtott lehetőségekkel, vagy inkább a rabjává válnak. Szerencsére azért még ma is sokan vannak azok, akik meg tudják húzni a határokat és a maga helyén kezelik a technikának ezt a vívmányát is.

A számtalan új lehetőség mellett még ma is az elsődleges célja az, hogy segítsen kapcsolatban maradni azokkal az emberekkel is, akik fizikailag éppen nincsenek a közelünkben. A komoly beszélgetéseken, információközléseken kívül persze hozzátartozik ehhez az is, hogy például a szerelmesek elküldik a sokadik, vallomásokkal teli üzenetet is, a barátok vicces smsek özönével ugratják egymást, a szülők gyerekeik hollétét próbálják meg nyomon követni.

Mindenképen tudni és érzékelni kell azt, hogy miként lehet ez az egyre „okosabb” eszköz az ember hasznára, s mikor jön el az a pillanat, amikor megálljt kell mondani, mert már nem mi használjuk, hanem az ural bennünket. A fontos hívások, a vicces smsek, az információszerzés még az a része a telefonhasználatnak, ami az egészséges keretek közé tartozik.