Elektromos fűtőpanel

Hasznos infók az elektromos fűtőpanelről

A modern technológia gyors fejlődése az emberi élet minden területére vonatkozik és ez alól a fűtési folyamat sem kivétel. Ezt különösen befolyásolja az olaj és a gáz árának jelentős növekedése. Ennek okán, az elektromos fűtőpanel igen gyakori. A klasszikus készülékek a magas energiafogyasztás miatt elvesztették a népszerűségüket. Ezen kívül csökkentik a szoba nedvességtartalmát és kellemetlen életfeltételeket teremtenek az ott élőknek.

Az elektromos fűtőpanel megalkotása számos problémát oldott meg. Nem szárítja a levegőt a helyiségekben és nem változtatja meg a páratartalmat. Ezen kívül nagyon csendes a működése és nem kavarja fel a port sem. A mai piacon különböző változatú elektromos fűtőpanelek vannak forgalomban, de ezek mindegyike a következő típusokra oszlik. Amelye infravörös kábelek segítségével működnek. Ezek a belső felületen egy bizonyos távolságra vannak elhelyezve egymástól. A fűtés során a teljesítményük elérheti a 150-1000 Wattot. Maximális hatékonyság esetén a túlmelegedési hőmérséklet 80°C. A másik a kerámiából készült elektromos fűtőpanel, ami szuper vékony, védett a korrózió ellen és jó kopásállósággal rendelkezik. A működésének élettartama megközelítőleg 30 év.

Üzemi hőmérséklete 80°C-85°C között van. Maximális teljesítménye 5 perccel a készülék bekapcsolása után érhető el, így kimondottan gazdaságos. Az elektromos fűtőpanel gyorsan felszerelhető és nem igényel speciális készségeket. A fűtőelem teteje dielektromos réteggel van bevonva, ami teljesen kizárja a kigyulladás lehetőségét.