gyapjú fonal

A gyapjú fonal sajátosságainak ismertetése

Ahhoz, hogy a kötéshez megtaláljuk a tökéletes anyagot, bizony alaposan utána kell járnunk a bizonyos sajátosságoknak és jellemzőknek, hogy véletlenül se lépjen fel semmilyen probléma a munka során. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a gyapjú fonal az egyik legkényesebb mind közül, mivel kimondottan érzékeny anyagról beszélünk.

Rendkívül könnyedén nemezelhető, illetve a magasabb hőre érzékeny, ezt főként a szálakon található apró pikkelyek miatt van. A gyapjú tapintásra talán egy kissé durvának mondható, azonban remekül tartja a hőt, így téli ruhadarabokat készíthetünk belőle. Idesorolhatóak a pulóverek, a sapkák, a kesztyűk, sőt, még a zoknik tömkelege is. Már rendkívül széles választékban találhatjuk meg a gyapjú fonalat a boltokban és az internetes webshopokban.

Jócskán rálelhetünk olyan fonalakra, amelyek 100%-ban ezt az anyagot tartalmazzák, azonban keverve sem ritka. Főként az olyan márkákat ajánljuk, amennyiben gyapjú fonalról van szó, mint a Nord, az Eskimo, a Polaris, a Lima, a Nepal, a Karisma vagy a Delight.