A konyhák fő eleme a páraelszívó

A konyhák fő eleme a páraelszívó

Páraelszívó
Páraelszívó

Az ember sokszor fel sem fogja, hogy mennyi gonddal járhat a nem megfelelő mennyiségű pára, legyen az túl magas vagy alacsony. A túl magas értéket a páraelszívó orvosolni tudja. Főként olyan kis alapterülettel rendelkező konyhában bizonyul igazán jónak, ahol kimagasló szempontnak számít a helytakarékosság és a praktikusság is.

Remekül beilleszthető és jól mutat az önálló tűzhelyeknél, de pultba épített főzőlapoknál is. Ezek általában nem haladják meg a 60 cm méretet, de természetesen vannak olyan modellek is, amelyek elérhetik a közel egy métert. A megszokott, hagyományos páraelszívó berendezés nem igényel külön faliszekrényt, hiszen akár önmagában is egyszerűen felszerelhető a főzőlap vagy tűzhely fölé.

Legtöbben az 1 motoros típus mellett döntenek, ami teljes mértékben elvégzi a feladatát, de aki valóban maximalista, az mindenképp a 2 motoros kivitelre szavaz. Kétségtelen, hogy egy modernebb, praktikusabb páraelszívó semmiképp sem hiányozhat a konyhából, ahol mindig szinten tudja tartani, a sokszor igen magas páratartalmat.