A merítőháló megakadályozza a hal szökését

A merítőháló megakadályozza a hal szökését

Hatékony kiegészítő a merítőháló
Hatékony kiegészítő a merítőháló

Amikor kisüt a nap, és egyre kellemesebbé válik az idő, felmerülhet bennünk, hogy jó volna kimenni a tópartra horgászni egyet. Mielőtt nekivágunk, nem árt beszereznünk olyan eszközt, mint a merítőháló, amire szükségünk lehet. Ha éppen egy stégről pecázunk, és nem egy aprócska hal akad a horgunkra, nem szabad azonnal felrángatni, mert az nem biztos, hogy jó hatással van se a halra, se ránk.

Nekünk az lehet a bajunk, hogy miközben egy többkilós halat akarunk kiemelni a vízből, és már szinte a kezünkben van, akkor egyszer csak kiszakad a szája széléből a horog, és elúszik. Ez gyakran előfordulhat, ezért érdemes odafigyelni, és amikor csak lehet, merítőhálót alkalmazni az ilyen helyzetek elkerülésére. Nem csak egy stég lehet olykor a ludas, hanem egy hínáros rész is.

Gyakran megtörténhet, hogy olyan partszakaszon horgászunk, ahol egy vagy két métert a parttól befele ellep a hínár. Ez nem gond, mert a bottal könnyedén átnyúlunk rajta, de amikor a halat akarjuk kivenni, már galibát okozhat. Egy jó merítőháló segítségével, amelynek hosszú nyele van, könnyedén áthidalhatjuk az ilyen akadályokat.