A parapetes konvektor jó választás

A parapetes konvektor jó választás

A parapetes konvektor jó választás
A parapetes konvektor jó választás

A kisebb lakások fűtésére több megoldást is szoktak kínálni, azonban, ha nincs lehetőség egy központi fűtőrendszerre való csatlakozásra, akkor konvektoros fűtést érdemes választani. Ennek a fűtéstechnikai eszköznek két változata van: parapetes illetve kéményes.

A parapetes konvektor zárt égésterű készülék, tehát a benne elégett gáz nem kerül semmilyen formában a szobába. Az égéshez szükséges levegőt egy csövön keresztül kapja, amelyet a közvetlen mögötte levő falon vezetnek be.

A szellőző koncentrikus kialakítású, a középső résen távoznak az égéstermékek, a külső résen pedig beáramlik a friss levegő. A parapetes konvektor üzemanyaga a gáz. Habár többnyire földgázzal üzemeltetik, az égőrózsa porlasztóinak a kicserélésével könnyen átállítható propángáz égetésére is. A parapetes konvektor az egyik leghatékonyabb fűtő rendszer, hatásfoka 82-90% között van. Az egyetlen hátránya, hogy annyi konvektorra van szükség, ahány helyiséget szeretnének fűteni és oda a gázvezetéket is el kell húzni. Azonban egy kisebb lakás fűtésére ideális megoldás.