Az adagoló javítás árak magasak lehetnek

Az adagoló javítás árak magasak lehetnek

Az adagoló javítás árak magasak lehetnek
Az adagoló javítás árak magasak lehetnek

Bármennyire is zavarja Önöket a tény, a járművek arra a célra vannak kiépítve, hogy állandó mozgásban legyenek. Ebből következőleg az alkatrészei egyre csak kopnak, és egy idő után javításra szorulnak.

Az adagoló javítás árak ennek fényében nem kellene kegyetlen összegre rúgjanak. A javítás elhatározása előtt érdemes mégis megérdeklődni, hogy milyen szervizekben lehet ezt a felújítást a legjobb ár-minőség arányban megkapni. Az adagoló javítás árak nagyon változékonyak lehetnek egyik szerviztől a másikig, mivel nem mindegyik szerviz szerzi be egyenesen a gyártótól az alkatrészeket. Mivel az alkatrészek elég magas árszabásban kaphatóak, még akkor is, ha direkt vásárolják, és még erre rátevődik 10-15% kereskedelmi haszon, máris szép summára rúghat a javítás. De nézzük, hogy miért van szükség a dízel adagoló javítására! Az ezelőtt 10-15 évvel gyártott dízelmotorral ellátott gépjárművek kizárólagosan csak dízel adagolóval kerültek forgalomba. Kétfajta adagoló rendszer is létezik, soros, illetve elosztó típusú. Mindkét esetben az adagoló alkatrészei finommechanikai részek, rugók, karok, szelepek. Ezek a több százezer behajlás után és a szélsőséges nyomás, valamint hőmérséklet hatására elkopnak.

A kopásból eredő szivárgás, nyomásvesztés vagy súrlódás akadályozza a gépezet optimális működését. Habár a diagnosztika utolsó lépése az adagoló ellenőrzése, ennek ellenére, ha már minden más ok ki van zárva a hibás működésre, akkor az adagoló felújítását szokták javasolni. Az adagoló javítás árak a hiba mértékétől is függnek. Ha lehetséges, akkor alkatrészcserével érdemes a felújítást elvégezni, de sokszor ez lehetetlen. Ekkor az adagoló javítás árak már az új adagoló ki- és beszereléséről szólnak, melyek lényegesen nagyobbak lehetnek. Az adagoló javítás árak megnövekedését az is befolyásolja, hogy az utóbbi időben ezeknek a beépítése teljesen hátraszorult. Most már majdnem minden autógyártó a common rail rendszert alkalmazza a kocsikban. A common rail rendszer jobban megfelel a környezetvédelmi előírásoknak, és nagyobb teljesítményt is tud kipréselni a motorból.