tahini

A tahini nálunk is kedvelt

Ízletes finomságokat készít, de most már úgy érzi, ideje a tradicionális ételeket feldobni valamilyen különlegességgel? Akkor a tahini való az Ön konyhájába, hiszen ez szószok, krémek, fasírtok, sütemények remek alapanyaga! Lássuk, miből készül ez a különlegesség! Finomra őrölt szezámmagból van előállítva a tahini, ami egy sűrű állagú massza.

A felhasználása nagyon változatos. Több változata is ismert, ugyanis készítik hántolt vagy hántolatlan szezámmagból, utóbbinak magasabb a tápértéke, viszont az íze keserűbb. A hántolt szezámmagból készült tahini a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga, a másik változatot pedig a koreai, kínai és japán ételekbe használják nagyon gyakran.

Tápanyag és vitamintartalma hasonló a szezámmaghoz, viszont a felszívódása lényegesen hatékonyabb a magok megőrlése révén. Telítetlen zsírsavakat nagymértékben tartalmaz a szezámmag, a tömegének több mint a fele olaj. Gazdag kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, foszforban, de megtalálható benne a réz és a cink is.

Szív- és érvédő táplálék, mivel csökkenti a koleszterinszintet. A csontritkulás megelőzésében és gyógyításában fontos szerepet játszik, mert ez az olaj gazdagabb kalciumban, mint a tehéntej. A rosttartalma is magas, valamint több fitoösztrogén vegyületet tartalmaz a szezámmag.

Az ebből készült tahini fogyasztása is nagyon egészséges, ezért érdemes a mindennapi táplálkozásba bevezetni. Ezeken kívül, különlegesen finom ízzel ajándékoz meg bennünket. Vásárolja meg a bulkshop.hu webáruházból és lepje meg családját egy különleges vacsorával!