ágfűrész

Ágfűrészből sem mindegy, milyet választunk

A kertben, nyáron a szép lombos ágak alatt a legnagyszerűbb tartózkodni, hiszen egy udvart néhány zöldellő fa nélkül nehéz elképzelni. Azonban abban is biztosak lehetünk, hogy helyet kell találnunk egy ágfűrész eszköznek is a szerszámok között!

Sokszor előfordul, hogy egy-egy faág útban van, nem a megfelelő irányba nőtt, esetleg betegség miatt muszáj megszabadulni tőle. Ezt a problémát oldhatjuk meg az ágfűrész segítségével, de nem mindegy, hogy milyen eszközzel látunk neki a cseppet sem egyszerű munkának.Ami a többi fűrésztől megkülönbözteti a célszerszámunkat, az az ívelt penge és ergonomikus fogantyú. Olyan terméket keressünk, aminek a vágórésze végén található egy speciális kialakítás, az úgynevezett ágkampó.

Ezzel hatékonyabb munkát tudunk végezni, gyümölcsfák, kisebb ágak metszésében segít. Választható olyan ágfűrész is, amihez nyél is csatlakoztatható, ezzel létra nélkül is elérhetjük a fa magasabb részeit. Gondolnunk kell a fa egészségére is, ezért fontos, hogy a fűrész egyenletes és sima vágást biztosítson. Így elkerülhetjük a növény bakteriális fertőzését.