fürdősók

Miért hasznosak a fürdősók?

Az ásványi anyagokban gazdag fürdőket gyakran alkalmazzák a gyógykezelések és a relaxáció egyik eszközeként. Ezt az eljárást azonban könnyen megszervezhetjük otthoni körülmények között is, speciális fürdősók segítségével. A gyógyszertárakban és a kozmetikai üzletekben széles választékot kínálnak ezekből.

Vannak itt fehér és színes, rózsák és gyógynövények illatával készült, különféle adalékokkal dúsított termékek is. A választás során mindig figyelni kell az összetételre. A fürdősók komponenseinek listája nem tartalmazhat mesterséges színezékeket, aromákat és egyéb szintetikus anyagokat. Ellenkező esetben ezek az ásványi anyagokkal együtt a bőrön keresztül behatolnak a test szöveteibe és előnyök helyett egészségügyi problémákat okozhatnak.

A minőségi termékek aktiválják a vérkeringést és helyreállítják a test védekező képességét. A hatásukra a felesleges nedvesség elhagyja a szervezetet és vele együtt a méreganyagok is kiürülnek. A fürdősók rendszeres használata fokozza a védelmet a szabadgyökök és a levegőben található káros anyagok ellen.