budapesti magánszemészet

Budapesten is elérhetők már az EVO ICL lencsék

A jó látás mindenkinek fontos, és egyre többen választják a látásjavító műtéteket annak érdekében, hogy megszabaduljanak a szemüvegektől vagy kontaktlencséktől. Budapesten is számos kiváló látáskorrekciós központ található, és most egy új lehetőség is a páciensek rendelkezésére áll az EVO ICL lencsék képében.

Az EVO ICL (Implantable Collamer Lens) egy innovatív látáskorrekciós megoldás, amely hosszú távú eredményeket kínál. Egy budapesti magánszemészet (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) ezt az előnyt többször is kiemeli. Az EVO ICL lencsék egy olyan rendszer részei, amelyek közvetlenül a szem belső kamrájába vannak beültetve, és céljuk a dioptria hibák, mint a rövidlátás, a távollátás vagy az asztigmatizmus korrigálása.

A lencsék anyaga különleges kollagén-szerű anyagból készül, amely kompatibilis a szervezettel. Az eljárás során egy kis bemetszést ejtenek a szaruhártya alatt, majd az EVO ICL lencsét beültetik a szem belsejébe. Az eljárás helyi érzéstelenítés mellett történik, és általában fájdalommentes. A speciális lencsék széles körű dioptriatartományt képesek korrigálni, beleértve a súlyos rövidlátást vagy távollátást is.

Ezáltal olyan pácienseknek is ideális megoldást kínál, akik korábban nem voltak alkalmasak más látáskorrekciós eljárásokra. Az EVO ICL beültetése után a páciensek általában gyorsan lábadoznak. Az eljárás után nem szükséges hosszú kórházi tartózkodás, és a páciensek többnyire aznap visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez. A lencsék rendkívül tiszta és kiváló minőségű látást eredményeznek.

A szaruhártya alá vannak beültetve, ami minimális diszperziót és optikai aberrációt eredményez. Ennek eredményeként a páciensek éles és kontrasztos látást élvezhetnek. Szükség esetén eltávolíthatják vagy cserélhetik egy másik lencsére. Ez az opció kényelmet és biztonságot nyújt a pácienseknek. Az EVO ICL lencsék hosszú távú megoldást kínálnak, és sok évig kiváló látást biztosítanak. Budapesten már több szemészeti központ is kínálja az EVO ICL lencsék beültetését, többek között a Budai Szemészet is, így a páciensek könnyen hozzáférhetnek ehhez.