inverter

Ezek lennének a legjobb inverterek napelemhez?

A napelemes rendszer egyik legfontosabb része az inverter, mert enélkül nem tudnánk hasznosítani a létrejött elektromosságot. A napelemek által megtermelt egyenáramot átalakítja váltakozó árammá, amit már közvetlenül használhatunk a háztartásban, ezért nem mindegy, hogy milyet szerzünk be. Egy népszerű napelem telepítő cég szerint ez az 5 legnépszerűbb inverter. Az osztrák Fronius már 1995 óta gyárt invertereket (váltóirányítókat) és a régióban kiváló szervizhálózatot épített ki.

Termékei hatalmas előnye, hogy minden alkatrész bontás nélkül cserélhető. Általában 5 év a jótállási idő, de ez igény szerint kibővíthető 20 évre is. Számos típusban kaphatóak a márka váltóirányítói, amelyekről tudni kell, hogy a magasabb teljesítmény érdekében, aktív hűtéssel bírnak. Van egy Fronius Solar applikáció is, amin keresztül nyomon követhetjük az energiafogyasztást. Az okos inverterek piacvezető márkája nem más, mint a SolarEdge, ami komoly belső védelemmel rendelkezik és emellett ez nyújtja a legmagasabb hatásfokot.

A SolarEdge váltóirányító a klasszikus inverter funkciókból és az ezekhez kapcsolódó teljesítményoptimalizáló eszközből áll. Műszaki megoldása lehetővé teszi a napelem rendszer panelenkénti ellenőrzését. A rendszer akkor is a maximumot nyújtja, ha egy panel árnyékolódik vagy koszos, ennek csökkent teljesítménye nem befolyásolja a többit. A SolarEdge váltóirányítóhoz 12 év garancia jár, az optimalizálókhoz 25 év érhető el. A Huawei, bár nem erről ismerjük, invertereket is gyárt, amelyek megfelelnek a műszaki elvárásoknak.

Olyan napelem rendszerekhez tökéletes választás, ahol nem éri túlzott árnyék a paneleket és legfeljebb 2-3 tetősíkot akarunk használni. A német SMA régóta ismert és megbízható invertergyártó, aminek termékei kiváló szakértelemmel készülnek, tartósak, jól szervizelhetőek. A Solplanet cég 2007-ben saját márkanév alatt lépett piacra. Váltóirányítói költséghatékony megoldást jelentenek, DC izolátoruknak köszönhetően, igazán egyszerűen, fedélnyitás nélkül telepíthetőek.