alpaka fonal

Csodálatosan puha alpaka fonal

Számos szemponttól függ, hogy pontosan milyen alapanyagra lesz szükség egy adott kézimunka elkészítéséhez. Ezeket a kiválasztás előtt érdemes alaposan átgondolni és úgy meghozni a döntést. Az alpaka fonal az elképesztő puhasága mellett, rendkívül strapabíró, éppen ezért kifejezetten népszerű választás.

Ez az alpakáról lenyírt különleges szőr nagyon hasonlít a birkagyapjúhoz. Azonban a gyapjúhoz hasonlítva látható, hogy ez kisebb szálakból épül fel. Ennek ellenére az alpaka fonal meglepően ellenálló. A természetben megtalálható színek mellett, szinte bármilyen árnyalatban megtalálható. Ez a hihetetlenül puha és meleg alpaka fonal, a gyapjúval ellentétben egyáltalán nem szúr és hipoallergén is. Éppen ezért tökéletes választás gyermekeknek vagy felnőtteknek szánt sapkák, pulóverek vagy sálak készítésére.

Strapabíróságának és minőségének köszönhetően nem kell attól aggódni, hogy elhasználódik vagy szétfoszlik. Hosszú évekig kiválóan megtartja az állapotát. Remek szolgálatot fog nyújtani bármilyen formában ez a puha anyag.