damilos fűkasza

Damilos fűkaszával a rendezett környezetért

Amikor már túl magasra nőttek a fűszálak, akkor nem lesz elég bevetni a fűnyírót, mert ezeket a kisgépeket csak egy bizonyos vágási magasságig lehet hatékonyan használni. Az elburjánzott növényzetet viszont kordában tarthatjuk egy damilos fűkasza segítségével. A technológiáját tekintve elég sokféle modell áll a rendelkezésünkre.

Benzinmotoros, elektromos, sőt, még akkumulátoros változatot is rendelhetünk. Minél nagyobb területről van szó, annál biztosabb, hogy a benzinmotoros számít a megfelelő választásnak.

A kertben vagy az udvaron praktikusabb elektromos vagy akkus kivitelt használni, mivel ezek kompakt és könnyebben kezelhető eszközöknek számítanak. A damilos fűkasza viszont csak a lágyszárú növények esetében alkalmazható.

A keményszárú növényzettel csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem képes megbirkózni a damil, ami rendszeresen el fog szakadni, ezzel akadályozva a munkát. A damilos fűkasza rendelkezhet automata, félautomata és manuális adagolófejjel. A saját testi épségünk érdekében, fontos a megfelelő védőfelszerelés használata.