flamingó virág

Flamingó virág házavató ajándékba

A társadalmi konvencióknak köszönhetően, régi szokásnak nevezhető az új házba költözés megünneplése. Ezt természetesen ajándékokkal teszik színesebbé a vendégek. Erre a célra tökéletes választás lehet a flamingó virág. A szobanövényként számon tartott virág narancssárgás, pirosba hajló levelei utolérhetetlen szépségben tetszelegnek, amiben egy évben akár 2 hónapon át is gyönyörködhetünk.

Természetesen a virág kiválasztása kapcsán, a növény gondozási igényei is mérvadóak lehetnek. Azonban a flamingó virág nagyjából közepes intenzitású odafigyelésre áhítozik, amit egy kezdő is könnyedén képes teljesíteni. Csupán arra kell ügyelni, hogy a virágzás megkezdése előtt egy kis támasztékot nyújtsunk a növénynek.

Lehet ez egy vékony nádpálca vagy hurkapálca is. A flamingó virág öntözése is viszonylag egyszerű, az elvégzéséhez tökéletesen megfelel az esővíz. Az elhelyezés tekintetében igyekezzünk olyan pontot választani a lakásban, ami fényes, ugyanakkor nem égetően tűzik majd a napsugarak a flamingó virágot.