gardrób rendszerezés

Gardrób rendszerezés kellő igényességgel

Rendet tartani magunk körül nem éppen egyszerű feladat, de ami biztos, hogy a befektetett energia sokszorosan megtérül. Jól ismeri mindenki azt a kis földöntúli lényt, amelyik kifejezetten a zokni párjáak eltüntetését végzi. Hasonló jelenség a ruhák körében is megeshet, ha elmarad a hatékony gardrób rendszerezés.

Ez a bútordarab az, amibe olykor csak úgy be vannak dobva a különféle holmik, válogatás nélkül, majd amikor egy konkrét darabra lenne szükség, akkor azt megtalálni valódi tortúra. Érdemes ennek véget vetni, amire minden esély megvan és még csak újabb bútort sem kell feltétlenül vásárolni. A professzionális gardrób rendszerezés segít átláthatóvá tenni az egészet és még a penész szagának, valamint a molylepkék megtelepedését is gátolja. Miként kezdjünk neki?

Ruhásszekrény rendszerezés praktikus trükkökkel

A ruhásszekrény rendszerezés első lépése mindig a kipakolással és az alapos szelektálással vegye kezdetét! Rengeteg darab van, amit biztosan soha többet ne fogunk magunkra venni, gyakran azért sem, mert aljas módon „összemennek” a tárolás során. Amint sikerül csökkentenünk a mennyiséget, máris szellősebb lesz az elrendezés. Vállfákra kabátok helyett felsők, de akár nadrágok is kerülhetnek.

Ha fiókos a felépítés, akkor praktikus elválasztókkal egészíthetjük ki azokat, a polcos elrendezésre pedig kerülhet műanyag kosár, ami meggátolja a ruhák „beszippantását”, begyűrődését a sarkokba. Elég, ha csak ez a néhány metódus követése a ruhásszekrény rendszerezés során és máris sokkal könnyebben kézbe kerülnek majd a kívánt cuccok, ezzel felgyorsítva a készülődés folyamatát.

A laminált parketta falra ugyanúgy jó megoldás

Amennyiben meguntuk a hagyományos lakberendezési módokat és szeretnénk valami teljesen új megoldást kipróbálni a felújítás alkalmával, akkor elérhetjük, hogy a padló a falon kössön ki. Egyre gyakrabban történik meg a laminált parketta falra való felhelyezése, ami mind látvány, mind praktikum szempontjából előnyös.

A hálóban és nappaliban a hidegburkolás nagyon rideg formát öltene, de a természetességet kölcsönző parketta kiválóan fest és még meleg kisugárzással is rendelkezik. Amikor pedig a bútorokat húzogatjuk-tologatjuk, akkor nem kell félni attól, hogy megütjük a falat és lepereg a festék. A laminált parketta falra csavarozással és ragasztással egyaránt felfogatható. A további pozitívumok pedig a hő- és hangszigetelésben mutatkoznak meg.

Ennyire egyszerű a falfestés házilag

Mivel a szakemberek többsége nagyon elfoglalt, megeshet, hogy csak több hónap múlva érnének rá a beütemezett felújítások elvégzésére. Felesleges ennyit várni, hiszen a falfestés házilag könnyen megoldható eljárás. Ehhez csak néhány alapvető szerszámra lesz szükség, meg kiváló alapanyagokra. Rengeteg hasznos tipp található az interneten, ahol cikkek és videók formájában ugyanúgy végigkísérhetjük a folyamatot.

A régi, már kopott réteg eltávolítása után, a felület kiegyenlítése következik gletteléssel, majd következhet a csiszolás és az alapozó felhordása. 1-2 rétegre biztosan szükség lesz, de az sem ritka, hogy először egy fehér réteg kerül fel, majd erre jön a végső árnyalat. Mindössze ennyi az egész és a falfestés házilag már kész is van.