Forrás: himgeurope.com

Ha hajbeültetésre készül, ezt olvassa el

Nyilvánvalóan sokakban felmerül a kérdés, hogy a hajbeültetés előtt kell-e valamit csinálniuk a hajukkal, fejbőrükkel, és ha igen, akkor mit.

Az első és legfontosabb ezzel a kérdéssel kapcsolatban, hogy otthon a hajat nem kell levágni, sőt kifejezetten kérjük, hogy ne vágja le saját magának, ugyanis ezt majd a hajbeültetést végző orvos fogja megtenni. Olyan hosszúságú hajjal érkezzen a hajbeültetésére, amilyen hosszan majd kívánja hordani a haját.

A hajvágást sokan kihagynák a folyamatból, de sajnos ez elengedhetetlen része a hajbeültetésnek, a donorterületen mindenképp rövidre kell nyírni a hajat, mivel hosszú hajszálakat nem lehet kinyerni. A tű, amivel a hajkinyerés történik, csak rövid hajszálak kinyerésére alkalmas. Az esetek többségében a célterületen is levágják a frizurát, mivel a hajbeültetés maximális eredményének elérése érdekében ez így célszerű. Körülbelül 1-2 mm az a hosszúság, amivel a sebészek már tökéletesen tudnak dolgozni.

Természetesen ha valakinek eleve hosszú haja van pl. a legtöbb nő vagy 15 cm-nél hosszabb hajú férfiak, akkor náluk nem feltétlen történik hajvágás a célterületen. Hátránya, hogy a hajbeültetés végző szakember lassabban tud így dolgozni, és maximum 1000 graftot tud a hosszú haj közé ültetni. Ez sűrítésnél elegendő mennyiség, de ha több graft szükséges, akkor a hajat sajnos le kell vágni a célterületen is.

A hajbeültetés előtt Önnek a hajával nincs más teendője, minthogy előző este alaposan mossa meg a fejbőrével együtt.

Ha minőségi hajbeültetést szeretne, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Forrás: himgeurope.com