Humorban ne ismerjünk tréfát! 2

Humorban ne ismerjünk tréfát!

A humor megfoghatatlan, de embertársaid nevetésében életre kel!
A humor megfoghatatlan, de embertársaid nevetésében életre kel!

A cím a régi nagy, klasszikus humorista Karinthy Frigyestől származó kicsit átformált idézet, ő írta: „humorban nem ismerek tréfát!” Önmagán csúfolódott azzal, hogy az igazi humorista nem ismeri a tréfát, ha hivatásáról a humorról van szó.

Milyen üzenete van az idézetnek a mai, 21. századi ember számára? Egyértelmű! Humorban mi se ismerjünk tréfát, ha nevetésről van szó, ha egy jó poén megakad az ajkunkon, ne hagyjuk elveszni. Tudatosan koncentráljunk arra, hogy szükségünk van a humorra, a viccekre, a tréfára, a nevetésre.

Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, ebben a zavaros és zagyva világban, hogy ne nevessünk, hogy humorral és tréfával ne oldjuk fel a felgyülemlő feszültséget.

Orvosi és pszichológiai tény, hogy a nevetés, a jókedv gyógyít, energizál és közérzetünk is pozitív irányba fordul, ha egy ízeset poénkodunk, vagy nevetünk egy oda illő poénon.

Az oldal célja, hogy igazi, Vidám Poénok Fergeteges Székhelye legyen! Egyedi humoros írások, igényes, vicces versek, nagy klasszikusok finom humorba ágyazott átdolgozásai. Irónia, ami humorba oltott tanulságot is levon végkövetkeztetésként, de a nevetés minden műfajban garantált.

Merjünk nevetni, merjünk a mindennapi mókuskerékből kiszállni egy hatalmas poén erejéig, bár nem célom a közösségi portálok által favorizált megosztásos képi humorig lecsúszni, leginkább csak az a típusú humorizálás az érdekem, ahol a poénnak utána kell gondolni, ahhoz, hogy csattanjon.

De akkor legalább nagyot szól! 🙂