slipon

Kiknek ajánlott a slipon viselése?

A hölgyek szerencséjére, a mai trend a kényelmet és a szabadságot támogatja, így már nem kell szoros és nehezen viselhető modelleket vásárolniuk. A slipon egy vastag gumitalpú sportcipőre emlékeztet, amelyek oldalán a fűzők helyett, rugalmas betétek találhatóak.

Ezeket a modelleket nagyon könnyű felvenni, jól illeszkednek és kényelmesek a lábaknak. Általában széles orrészük van, tehát bárkinek alkalmasak, akinek nehézséget okoz a cipővásárlás. A slipon kifejezés angol eredetű és arra utal, hogy az ilyen lábbelit rögzítő elemek és fűzők nélkül felvehetjük, egyszerűen belecsúsztathatjuk a lábunkat.

Az első modell megalkotása Van Doren nevéhez fűződik, aki olcsó lehetőséget szeretett volna készíteni egy vulkanizált gumiból gyártott megvastagított talppal. A piacon való megjelenést követően, a görkorcsolyázók azonnal megszerették ezeket, mivel a gumi talp lehetővé tette, hogy stabilan álljanak a deszkán és ne csúszkáljanak. A cipőgyártók azonnal reagáltak a slipon megnövekedett népszerűségre és hozzáadták azokat a termékvonalukhoz.