alberletbudapest

Megbízható albérletek Budapesten?

Mindenki szeretne zavartalan életet élni, még akkor is, ha nem a saját tulajdonában lévő házban kényszerül laknia. Sajnos ez nem adatik meg mindenkinek, éppen amiatt, mert nem sikerül megfelelő tulajt találnia. Az albérlet keresésnek több útvesztője is van, de szerencsére vannak még olyan helyek, ahol megbízhat a választékban.

Legtöbb esetben a gondok ott szoktak kezdődni, hogy bármiféle szerződés megkötése nélkül szeretnék kiadni egyesek a lakásukat, aminek a hátterében kétségtelenül az adófizetés elkerülése áll. Úgy tekintenek a lakásuk kiadásából származó jövedelemre mit egy kis zsebpénzre, ami után nekik nem kell adót fizetniük.

Nyilván a dolognak ez a része az albérlőt nem is érinti, az viszont már igen, amikor a tulajdonos talál egy olyan ügyfelet, aki esetleg többet ígér, amennyiben pár napon belül beköltözhet, esetleg valamiért már nem tudja kiadni a lakását. Ilyenkor jelentkeznek a problémák, mert nincs egy szerződés, ami az albérlő jogait védelmezné.

Sőt, általában az ilyen tulajdonosok még az albérlők által befizetett bérleti díjakról sem szoktak elismervényt, nyugtát, számlát, vagy valamilyen igazoló dokumentumot kiállítani. Vagyis az albérlő még azt sem tudja igazolni, hogy fizetett a tulajdonosnak, méghozzá pár hónapra előre.

Az is megtörténhet, hogy egyszer csak ott találja magát az utcán lakás és pénz nélkül. Az ilyen helyzetek elkerülése végett, alaposan körül kell nézni a kínálat között, ugyanis valóban léteznek megbízható helyek. Mit jelent a megbízható? Azt, hogy a lakás kulcsát a szerződéskötés és a szükséges költségek kifizetése után megkapott bizonylat felmutatásával kapja meg az albérlő.

Tehát, van a kezében egy szerződés és egy bizonylat, amivel igazolni tudja, hogy neki joga van ott lakni. Nyilván a szerződés tartalmazza a kötelezettségeket is, amelyekről az albérlő tudomást szerez és elfogad, amikor aláírja azt. Nem mellékes, hogy a befizetésre kapott bizonylattal lakhatási támogatást is igényelhet az államtól. Szóval, aki ilyen feltételek mellett talál albérletet, biztonságban van.