kollagén

Mi a kollagén feladata?

Ez egy rendkívül erős fehérje, amit az emberi szervezet képes termelni, viszont a kor előrehaladásával egyre kisebb mennyiségben, ezért a pótlására érdemes hangsúlyt fektetni! A kollagén tabletta, folyadék és por formájában is beszerezhető.

Fontos alkotóeleme az ereknek, az izmoknak, a csontoknak, az ínszalagoknak, a hajnak, a bőrnek, valamint a körömnek. A szervezet nagyobb mennyiséghez juthat hozzá a megfelelő táplálkozással. Javasolt rendszeresen csirkehúst, tojást, csontlevest, illetve tejtermékeket fogyasztani. A kollagén sokat segíthet az izmok növekedésében és regenerálódásában, sőt, az ízületi fájdalmak ellen is eredményesen lép fel. Növeli a bőr hidratáltságát, javítja a rugalmasságát és lassítja az öregedését.

Kutatások alátámasztják, hogy megakadályozza a korai hajhullást, a szálak elvékonyodását, töredezését és késlelteti az őszülést. Ez a fehérje hozzájárul a kalcium felszívódásához és stimulálja a csontképző sejteket. A kollagén a látásra is pozitív hatással van, mivel részt vesz a szem felépítésében.