fűkasza

Milyen fűkaszát vegyek?

A téli hónapokat mindig megéri kihasználni arra, hogy legyen elég idő felkészülni az újabb kerti főszezonra. A tavasz gyorsan megérkezik és a növények hirtelen szárba szöknek. Ez az évszak valóban fantasztikus, főleg amikor megérkezik a kellemes meleg levegő és a napsugarak lágyan simogatják a talajt, valamint az ember arcát. A fák virágba borulnak, az élet egyszerűen kivirul mindenfelé. A színek és illatok időszaka ez, amit megéri teljes szívvel átélni. De ezzel együtt megérkeznek a sűrű teendők, amelyek elvgézével szintén muszáj számolni.

A talajból őrült erővel törtnek ki a különféle növények. Ezek bizonyos fajtáji direkt termesztettek, míg mások gyomként vannak jelen az udvaron, kertben. Az eltávolításuk többféle formában történhet. A leginkább gyors és hatékony megoldás a nyírás. A felületek karbantartásához tehát kell valamilyen segédeszköz. Régen ezt még kézi szerszámokkal oldották meg, amilyen a kasza, sarló. Manapság már sokkal előnyösebb a gépi kivitelek mellett dönteni.

Abban, hogy hogyan válassz fűkaszát a Profibarkács weboldala is segíthet. A fűkasza elnevezés nem véletlen. A nyéllel ellátott eszközök viszonylag könnyűek és egyszerűen kezelhetőek. Az egyik végén a motor, a másikon a vágórész található, középen pedig a fogó- és gázkar. A kényelmes munkavégzés érdekében, legyen hevederre csatlakoztatva, ami a vállakon oszlatja el a súlyt és megkönnyíti a hosszabb távon való használatot. A fűkasza válaszható elektromos, akkumulátoros és benzinmotoros kivitelben.

Mindegyik kategóriának megvan a maga előnye, így célirányosan éri meg dönteni, ezzel növelve a hatékonyságot. A terület nagysága, az azon található növények fajtája befolyásolja, hogy pengés vagy zsinóros vágófejre lesz szükség. Minél vastagabbak és fásabbak a növények szárai, annál erősebb zsinórra van igény, de bizonyos határértéken felül már csak a penge segíthet. A fűkasza a nehezen elérhető helyeken is alapos munkát végez. A kertes ingatlanok egyik nélkülözhetetlen eszköze, amit megéri mindig a közelben és tettre kész állapotban tudni. Öröm lesz vele dolgozni, aminek látszani fog az eredménye.