A mindig megbízható a Pilkington

Manapság a gépjárműveket roppant jó minőségű, tartós alkatrészekből építik össze, amelyeket különféle teszteknek is alávetnek. A gyártók mindig is arra törekednek, hogy olyan beszállítókkal dolgozzanak, amelyek adnak a magas nívóra. Az autóüvegeket, szélvédőket tekintve a gyártók szívesen döntenek a Pilkington mellett, hiszen tudják, hogy ebben a brandben meg lehet bízni. Gyakran előfordul, hogy sok alkatrészgyártó nem tartja magát a megfelelő ár és kiváló színvonal mellett, ezért az autógyár más beszerzőt választ.

A Pilkington esetében ez nem fordul elő, hiszen ez mindig is a tökéletességre törekszik. Érdekességként fontos kiemelni, hogy az autóüvegek és szélvédők több mint 60%-át a piacvezető eredeti alkatrész gyártók állítják elő. Magyarországon Pilkington mellett említést érdemel még a Saint Gobain Sekurit Autover is. Ezen márkákon kívül még ki lehet emelni a Guardian, Triplex XXX, Solive , Splintex, és a Sigl gyártókat. Azonban, mivel a Pilkington árban és nívóban is verhetetlen, a legtöbb autógyártó ezt választja. A szélvédők mellett az autólámpákra is nagy figyelmet fordítanak.

A modern megoldások, a tervezési folyamatok és korszerű kialakítási eljárások ellenére, az autólámpa polírozás egy idő után igenis elkerülhetetlen. A legújabb járgányoknál a lámpák nem csupán a praktikus jellegük miatt váltak elengedhetetlenné. Ezek designelemek is egyben. Itt fontos még megjegyezni, hogy a verdáknál egyre kisebb a hely, amely a lámpák beépítésre rendelkezésre áll. Ez pedig azt jelenti, hogy a használat alatt magasabbra emelkedik a hőmérséklet és ezzel együtt az emisszió is. Nem is csoda, hogy a kocsilámpa hamar elveszíti az új külsőt és elhomályosodik.

Ekkor vagy a csere, vagy az autólámpa polírozás jöhet szóba. Mivel az utóbbi kevesebbe kerül, a kocsitulajdonosok legtöbbször ezt választják. Az autólámpa polírozás azért is válik sokszor elkerülhetetlenné, mert a Nap által kibocsátott UV sugarak kölcsönhatásba lépnek a fényszóróburkolat anyagával, ezért már pár év után homályosak lesznek. A sok külső negatívum ellen tenni lehet az autólámpa polírozás megoldással.