talajtakaró növény

Mindig örömet szereznek a talajtakaró növény

Egyetlen modern kert sem képzelhető el rendezett és takaros gyep nélkül. A szabályos gyep azonban gondos karbantartást és állandó figyelmet igényel, de a gondozása nem korlátozódik a fűnyírásra.

Akik szeretnék leegyszerűsíteni a karbantartását, jobb, ha olyan alternatív lehetőségekben gondolkodnak, mint például a talajtakaró növény, ami igen látványos és egyenletes burkolatok létrehozására képes. Az ilyen fajoknak számos dekoratív előnye van.

Szinte mindegyikük virágzik, taposásállóak és fényűző textúrát visznek a kertekbe, a klasszikusok helyett pedig új, merész megoldásokat kínálnak. A talajtakaró növények inkább szélességben, mint magasságban terjednek, gyorsan sűrű és zöld szőnyeget alkotva.

Ez a tömör borítás megvédi a talajt a napfénytől, valamint megakadályozza a gyomok és más oda nem kívánt növények növekedését. Ráadásul a talajtakaró növények gyökerei kissé fellazítják a talaj felső rétegét és természetes élőhelyet biztosítanak a különböző rovaroknak, például a hasznos bogaraknak.