Mire használható a csipke méteráru?

Mire használható a csipke méteráru?

A csipke méteráru felhasználása
A csipke méteráru felhasználása

A csipkét nagyon régóta használják a ruhakészítésben, és újabban ismét fénykorát éli. A divattervezők előszerettetel alkalmazzák, mert különleges megjelenést biztosít a ruháknak és a viselőjüknek egyaránt. A megfelelő csipke méteráru beszerzése azonban nem mindig egyszerű feladat.

Ez a különleges anyag különleges bánásmódot igényel mind a készítés, mind a felhasználása során. A csipke méteráru nagyon sokféleképpen felhasználható. Csak a divattervezők képességein és fantáziáján múlik, hogy hogyan használja fel a ruhák megtervezése során.

Általában csak kiegészítőként, díszitőelemként szokták alkalmazni, de előfordulhat, hogy teljes ruhákat is készítenek belőle. Gyakran használják esküvői ruhák gyártásánál is. Néha csak a fátylat és a fodrokat készítik csipkéből, máskor nagyobb mennyiségben is felhasználják.

Nagyon kedvelt anyag még a fehérneműk gyártásánál is a csipke. A csipke méteráru felhasználható még asztalterítők, függönyök és egyéb lakásdekorációk készítéséhez is. Sőt gyakran táskát, napernyőt és sapkát is készítenek belőle.