napelem típusok

Napelem típusok többféle változatban

Amikor egy hétfő reggel az ágyból kipattanva elhatározzuk, hogy megmentjük a világot, akkor érdemes azzal kezdeni, hogy átállunk napenergiára.

De miként fogjuk hozzá? Hiszen még csak azt sem tudjuk, hogy milyen napelem típusok léteznek és egyáltalán melyikből lenne érdemes beszerezni és mennyit! Erre a válaszra az AM Technik szakemberei megadják a választ, amennyiben úgy döntünk, hogy megújuló energiaforrásként napelem típusokkal szereljük fel az otthonunkat.

Hogyha van mit a tejbe aprítani, akkor szabadjára engedhetjük a pénztárcánk tartalmát és Gallium Arzenid napelem típusokkal vértezhetjük fel a házat. Ez a prémiumkategória, amit viszonylag ritkán alkalmaznak a háztartások esetében, viszont van rá lehetőség. Ami sokkal elterjedtebbnek számít, az nem más, mint a monokristályos változat.

Ez valamivel kisebb hatásofokkal rendelkezik, de bőven elegendő egy átlagos családi ház energiaellátása szempontjából. Szerves festék, polimer, polikristályos napelem típusok is léteznek, amelyek szintén eltérő hatásfokkal rendelkeznek.