bútorszövet

A bútorszövet előnyei és hátrányai

Alaposan át kell gondolni, hogy milyen anyagot választunk a nappaliba, milyet a hálóba vagy a gyerekszobába. A bútorszövet meghatározó szerepet játszik az adott helyiség hangulatának a megteremtésében.

A bőr elegáns, míg a vászon hatású szövetek egyszerűek és letisztultak. Mindkét változat megannyi színben és árnyalatban érhető el, így szinte kizárt, hogy ne lehetne megtalálni az ideális kivitelt, ami eleget tesz az ízlésünknek. A minőség szintén döntő szempont, amikor bútorszövet rendelésre kerül a sor.

Mit sem ér egy olyan anyag, ami néhány hónap után bolyhosodni kezd, kiszakad vagy veszít a színéből. A bútorszövetnek erősnek kell lennie, hiszen a mindennapi használatra lett tervezve.

Ahol gyakoriak az összejövetelek célszerűbb a bőr mellett dönteni, mert az sokkal könnyebben tisztítható. A bútorszövet egyetlen hátránya csupán, hogy egy pillanat alatt beszívja a nedvességet. Ha ezt az egy hátrányt is szeretnénk kiküszöbölni, akkor mindenképp érdemes a vízlepergető változat mellett dönteni, például a kerti bútorok esetében.