lyukfúró

Hasznos szerszám a lyukfúró

A fali csatlakozók, a vízcsövek körül kissé nehézkesnek számít a hidegburkolás. De mit tegyünk akkor, hogyha nincs kéznél egy lyukfúró? Semmit! Mindenképp szerezzünk be egyet, mivel nélküle elég nehéz megoldani bizonyos szituációkat.

Aki ügyesen bánik a sarokcsiszolóval még az sem képes egy teljesen szabályos kört vágni a csempéken. Ráadásul ez a módszer hatalmas porral jár, aminek a belélegzése káros az egészségre.

A lyukfúró viszont egyszerű, ám praktikus eszköz, amit bármilyen fúrógéppel használhatunk a befogatás típusától függően. Egy pillanat alatt lyukat fúrhatunk a legkeményebb járólapba is.

Fontos figyelni, hogy mindig a megfelelő méretű lyukfúrót használjuk. Ha túl kicsi, azon még lehet alakítani, de ha túl nagy nyílást vágtunk a csempére, akkor az majd kilátszik a konnektor vagy a vízcsap alól, ami nem mutat túl jól. A lyukfúró használata ennek ellenére rendkívül egyszerű. Minden profi szakember ilyet használ, de otthonra is érdemes beszerezni egyet, hogyha számít az esztétikus végeredmény.