Optimális páratartalom a párátlanító révén

Optimális páratartalom a párátlanító révén

Párátlanító készülék
Párátlanító készülék

A megfelelő páratartalom nagyban hozzájárul a komfortérzethez, illetve az egészségünk megtartásához is. Ugyanis a túlzott páratartalom nehézkessé teszi a levegővételt, valamint ideális életteret biztosítva a penészgombáknak, ami súlyos betegségek kialakulásához is vezethet.

Azonban a levegő magas vízgőz tartalma könnyedén szabályozható az elektromos párátlanító segítségével, ami a beépített páramérő révén, azonnal üzembe lép, ha túllépi a megengedett határt.A mai párátlanító készülékek energiatakarékosak, ezért nyugodtan áram alatt hagyhatjuk egész nap, így mindig tettre készek, ha szükség van rájuk.

Ha pedig tartózkodik attól, hogy a párátlanító egész nap a konnektorhoz legyen kapcsolva, akkor is, ha Ön nincs otthon, akkor érdemes legalább naponta egyszer elindítani, hogy optimális értéken tartsuk otthonunk levegőjének nedvességtartalmát. Ez azért nagyon fontos, mert a felesleges pára a hideg felületeken fog lecsapódni, mint a falak és a bútorok hátlapjai, ahol aztán pillanatok alatt megjelenik az egészségre nagyon káros penész.