pamut futter

Őszi ruhatár pamut futterből

A tökéletes őszi ruhaanyagot keresi? Mi megtaláltuk Önnek! A pamut futter tökéletesen alkalmas a kényelmes és meleg őszi ruhatár megvarrására. Vastag garbókat, pulóvereket, meleg alsóneműt és komfortos ruhákat készíthet belőle. A belőle varrt sportruházat csodálatos nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik és a tartóssága miatt nagyra fogja értékelni. A pamut futtert otthoni ruhák készítésére is használhatja. Ezek lehetnek pizsamák, hálóingek vagy fürdőköpenyek, amelyek nemcsak melegek és puhák, de egyáltalán nem irritálják a bőrt.

Ezért ez a legjobb anyag az érzékeny bőrű embereknek, így akár ágynemű készítésére is alkalmas. Ebben a szerepben nagy előnyt jelent, hogy a hideg évszakban ez a szövet könnyen felmelegszik és nem okoz kellemetlen érzéseket. Mindamellett, a belőle varrt meleg ruha nélkülözhetetlen lesz az őszi sétákhoz. A kisgyermekeknek is jól jönnek a meleg pamut futterből előállított nadrágok és felsők, amelyek melegen tartják őket és elég rugalmasak ahhoz, hogy ne akadályozzák a mozgást.

Tippek és trükkök az egyfalas frottír anyaggal való munkához

Hogyan kell levágni és varrni, illetve eldolgozni a belőle készült termékeket? Erre és még sok más kérdésre is választ adunk, amelyek nagy előnyt jelentenek az egyfalas frottír anyag feldolgozásánál. Ennek a szövetnek a felületét apró hurkok borítják, ami miatt a belőle előállított ruhák jól felszívják a nedvességet, melegen tartanak és kellemes tapintásúak. A textil természetes alapanyagokból, általában pamut, len vagy bambusz szálakból, illetve azok keverékéből készül.

A hurkok lehetnek a szövet egyik vagy mindkét oldalon. Az egyfalas frottír anyag vékonyabb, mint a kétoldalas változat. Belőle készülhet törölköző, ágynemű, fürdőköpeny, gyerekruha, pizsama, sőt, még papucs is. Hogyan kell vele dolgozni? Használat előtt tanácsos kimosni és megszárítani, ugyanis mosás közben összemehet. A mosási hőmérséklet ne legyen túl magas, maximum 40-60 fok. Az egyfalas frottír anyag szélei erősen hullnak, ezért jó, ha azokat overlock segítségével varrja el.