sebkezelés

Sebkezelés a lehető legrövidebb idő alatt

Számos oka van annak, hogy a sebek különböző ütemben gyógyulnak. Ez elsősorban a seb típusától, az életkortól, az étrendtől és a szedett gyógyszerektől függ. Függetlenül a kiváltó októl, minden seb több gyógyulási folyamaton megy keresztül.

A gyógyulás fázisaiban a sebkezelés elvégzéséhez használt termékeknek fel kell szívni a váladékot, aktiválni a gyógyulási folyamatot, fenntartani a nedvesség egyensúlyát és védeni a sebet a fertőzéstől. A sebkezelés hatékonyságához olyan termékekre van szükség, amelyek a gyógyulás minden szakaszában optimális feltételeket biztosítanak. A logikus megoldást ebben a helyzetben az egyes szakaszokra tervezett kötszerek jelentik. A ritkább kötszercserék fájdalommentesebbek a betegnek és hatékonyabbak a sebkezelésben. Így a szakember ideje jobban kihasználható és csökken a sebfertőzés kockázata.

Pénzügyi szempontból egyértelműen csökkennek a költségek, mert a gyorsabb felépülés csökkenti a beteg kezelésének hosszát. Egyes kötszerek használata esetén, a sebkezeléshez szükséges idő a felére csökken.