esztrich beton

Az esztrich beton előnyei a hagyományos betonnal szemben

Építkezés, lakásfelújítás során rendkívül fontos a megfelelő aljzat kialakítása, ami a végső hideg- vagy melegburkolat alatt fog elhelyezkedni. Korábban a hagyományos betonozás időigényes és nehezebb feladat volt, ma már azonban könnyebb, praktikusabb és költséghatékonyabb megoldások állnak rendelkezésre.

Az esztrich beton egy speciális, vékony (általában 2-8 cm) aljzat, ami a padlószerkezet részeként, a járófelület, a burkolatok közvetlen alapjául szolgál. Az aljzathoz úgynevezett tapadó híddal vagy elválasztó/szigetelő réteg közbeiktatásával kapcsolódik. Rendkívül széles felhasználási területen alkalmazható: lakásokban, családi házakban, közintézményekben, irodákban, ipari létesítményekben és bevásárlóközpontokban is.

Az esztrich beton óriási előnye a hagyományos aljzatbetonnal szemben, hogy míg az utóbbi minimum 21 nap után burkolható biztonságosan, az esztrich beton esetében a száradási idő mindössze 7 nap. A bekeverése és felhordása is sokkal egyszerűbb és gyorsabb, kis, szűk területeken is könnyen alkalmazható, akár aljzatkiegyenlítőként is.