szecskázógép

Szecskázógép komposzt alapanyag készítéshez

A tél végi és kora tavaszi időszakokban, de gyakran már ősszel is előkerül a metszőolló és a kisfűrész, amivel aztán komoly munkát lehet végezni. Amint megszabadítottuk a fákat a felesleges részektől, máris azzal találjuk szembe magunkat, hogy van egy hatalmas szerves anyag mennyiségünk, amivel valamit kezdeni kell. A szecskázógép könnyedén megoldja a problémánkat.

Gyorsan és igény szerint, kisebb-nagyobb darabokra aprítja fel a gallyakat, amiket aztán tetszés szerint használhatunk fel. Ha elég száraz az alapanyag, akkor egyszerűen eltüzelhetjük egy kemencében vagy kazánban, de sokan döntenek inkább a komposztkészítés mellett.

A szecskázógép tökéletes munkáját követően gyorsan korhadásnak indulnak és ideális kiegészítőkkel összekeverve, alig néhány hónap alatt már megfelelő trágya lesz belőlük a paránylények segítségével, amelyek a feldolgozást végzik. Látható tehát, hogy ahol kert van, ott a szecskázógép megéri a befektetést, mert a hatékonyságához egyáltalán nem fér kétség. A denakert.hu oldalon megtaláljuk a számunkra alkalmas változatot.