használtautó vásárlás menete

A használtautó vásárlás menete az átvizsgálást is magába foglalja

A használtautó vásárlás egyre kevésbé kockázatos, hiszen egy jó, alapos állapotfelméréssel tulajdonképpen mindent meg lehet tudni az adott kocsiról. A használtautó vásárlás menete is ma már egyszerűbb, mint gondolnánk, ezért aki ilyen gépjárműt szeretne vásárolni, annak nincs különösebben nehéz dolga. Először is az a legfontosabb, hogy ellenőrizzük az autó előéletét.

Ezt megtehetjük a Jármű Szolgáltatási Platformon (JSZP) a rendszám megadásával, ahol láthatjuk a kért adatok hitelességét. A használtautó vásárlás menete az átvizsgálással folytatódik. Ezt semmilyen esetben sem szabad elmulasztani, akkor sem, ha ismerőstől vásároljuk a gépkocsit, hiszen egy elhamarkodott döntéssel tetemes anyagi kárt okozhatunk saját magunknak.

Az autoallapot.hu weboldalon nemcsak hasznos információkat találhatunk az állapotfelméréssel kapcsolatosan, hanem elérhetőségeket is. Ha a gépjármű átvizsgálása sikeres, akkor a használtautó vásárlás menete az olyan papírmunkákkal zárul, amiket ilyenkor szükséges elvégezni.