pamut fonal

A pamut fonal horgolt játékokhoz is jó

A pamut most is a legkedveltebb anyaga a textíliáknak. Még a horgolással, kötéssel foglalatoskodók is előszeretettel használják, mint alapanyagot. A pamut fonal ugyanis kiváló például játékok vagy babaruhák horgolására, kötésére.

Másfajta szálakkal is kombinálják a gyártók, például a gyapjúval. Nem véletlenül keresett, hiszen ebből légáteresztő textíliákat lehet készíteni, amelyek nagyszerűen használhatóak nyári ruhának, alsóneműnek, kiegészítőnek. A pamut fonal a híres amigurumi figurák alapanyaga.

 A japán tradíciókra alapuló horgolt, kötött figurákat egyre többen készítik el itthon is. Ha valaki birtokában van az amigurumi játékok technikájának, akkor már csak az alapanyagot kell beszereznie az alkotáshoz.

Nagyon jó erre a célra a mercerizált pamut fonal. A mercerizálással kezelt szálak fényesebbek, erősebbek a hagyományos pamutnál. Könnyebben festhetőek, a fonal pedig jobban ellenáll a penésznek és a dohos szagoknak. Az ilyen fajta pamut fonal több színben és kitűnő minőségben beszerezhető a nordfonal.hu webshopból.