NTAK adatszolgáltatás

NTAK vendéglátás – Mi a regisztráció határideje?

Az ország fejlődése csak úgy képzelhető el, ha ehhez mindenki hozzájárul kellő formában. Sajnos, ugyanakkor ez okozhat bizonyos nehézségeket egyes szektorok képviselőinek. A jelenlegi elképzelés szerint, a vendéglátó helyiségek kötelezően kell használjanak egy olyan adatszolgáltató rendszert, ami több szempont szerint tudja majd csoportosítani az igénybe vett szolgáltatásokat. Ennek eredményeképpen, online láthatóvá válik az országon belül leggyakrabban kihasznált szolgáltatások formái.

Ezen információk birtokában, a továbbiakban komoly és célirányos fejlesztések mehetnek végbe a turisztikai szegmensekben. A baj csak az, hogy ez plusz terhet ró a szolgáltatókra, mert az adattovábbításhoz szükséges rendszerek üzembe állítása és kezelés költséget jelent. A nagyobb cégek egyszerűbben megfelelhetnek az elvárásoknak, de a kis- és középvállalkozóknak veszteséget termelhet mindez.

De mikorra kell ezzel számolni? Az NTAK adatszolgáltatás a vendéglátásban 2021 november 1 óta érvényes, és legkésőbb 2023 július 7-ig kell regisztrálnod az NTAK online rendszerébe. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, rendelkezned kell a megfelelő eszközökkel, szoftverrel. Jó hír, hogy van olyan eljárás, ami már havi szinten néhány 1000 Forinttól igénybe vehető. A cmo.hu weboldalon ennek részleteit könnyen megismerheted. Az ePénztárgép applikáció alkalmas arra, hogy megfelelj maradéktalanul az NTAK adatküldési kötelezettségednek.

Még a használata sem bonyolult, bár szükség lesz néhány plusz eszközre, de voltaképpen az appban elég elvégezni a beállításokat és a NAV kompatibilis számla nyomtatása máris megtörténhet. Mivel alig néhány hónap van a törvény életbe lépéséig és amennyiben elmulasztod megtenni, azonnali bezárással nézhetsz szembe, tehát nem éri meg vesztegetni az időt. Válaszd ki az egyszerűbb vagy komplex ajánlatot és tanuld meg mielőbb a rendszer kezelését, a saját adroidos eszközödön! A kezdeti megterhelések a későbbiekben a versenyképesség növeléshez járulnak hozzá, ami még megtérülést is eredményezhet, valamint további szolgáltatások biztosítására nyújthat esélyt.